У мерії припускають, що діти в гуртожитку отруїлись одорантом

17 червня, в залі засідань Івано-Франківського МВК (каб. 311) відбулась комісія з ТЕБ і НС, яку терміново скликав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків з приводу ліквідації надзвичайної ситуації, що сталась вночі в районі Петлюри - Коновальця.

8 дітей госпіталізували в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню, що на вулиці Євгена Коновальця, 132. 3-х дітей відправили до реанімації, адже ті мали підвищені показники отруєння.

«Діти в медичному закладі отримали необхідну допомогу та зараз переведені з реанімації. Вже зараз усі 8 дітей в задовільному стані не викликають занепокоєння. Зараз життю і здоров’ю дітей нічого не загрожує», - повідомила на комісії начальниця управління охорони здоров'я Марія Бойко.

Марія Бойко додала, що постраждали найбільше дітки, в кімнатах яких були відкриті вікна. Тих було знайдено вже без свідомості. Та діти отримали необхідну медичну допомогу згідно з протоколом та надалі продовжують стежити за станом їхнього здоров'я.

Заступник міського голови Руслан Гайда припустив, що отруйна речовина може бути одорантом (речовина, що надає газу запах).

Андрій Струк – начальник Івано-Франківського відділення ПАТ «Івано-​Франківськгаз» доповів, що аварійна бригада прибула через 12 хвилин після виклику. Одразу обстежили локацію, склали акт та на момент перевірки витоку газу не було зафіксовано.

Також за засіданні комісії повідомили про те, що о 22:07 було зафіксовану фуру, яка проїжджала переїзд - з ознаками хімічно небезпечного вантажу. Тому, однією з версій є витік одоранту через розгерметизацію бочки. Цю інформацію перевірятимуть.

Зараз ситуація на особливому контролі та мобільна група продовжує працювати.

Поліція порушила кримінальну справу, в ході розслідування мають бути встановлені всі обставини справи та виявлені винні особи. А міру покарання визначає суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.