Податківці намагались незаконно стягнути податок з власника кузні

Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь підприємця та визнав протиправним податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Позивач у справі – підприємець, якому належать виробничо-побутові приміщення та дільниця металовиробів (кузня), що знаходяться в одному із сіл Тисменицького району. Позовні вимоги мотивовані тим, що Головним управлінням ДПС в Івано-Франківській області протиправно, на думку позивача, було прийнято податкове повідомлення-рішення, яким визначено суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2017 рік в сумі 15537 гривень.

Суд позов задовольнив.

«Позивачем було доведено, що належні йому на праві власності об’єкти нерухомості - виробничо-побутові приміщення та дільниця металовиробів (кузня) є будівлями промисловості, використовуються ним для здійснення промислової діяльності. Відтак, такі об’єкти нерухомості, згідно з Податковим кодексом України, не є об`єктом оподаткування податку на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки», - значиться у висновку рішення суду.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.