Жінка, яка вдарила чоловіка ножем, відбулась умовним терміном

Калуський міськрайонний суд виніс вирок жінці, яка завдала ножового поранення своєму чоловікові.

10 березня 2021 року близько 19:30 обвинувачена перебувала в квартирі за місцем проживання, де між ними виник словесний конфлікт. В ході даного конфлікту обвинувачена, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, тримаючи у правій руці кухонний ніж, з метою спричинення тілесних ушкоджень нанесла один удар ножем потерпілому в ліву половину грудної клітки.

Своїми діями завдала чоловікові тяжких тілесних ушкоджень, що є небезпечні в момент спричинення.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнала в повному обсязі та підтвердила обставини, які викладені в обвинувальному акті. Пояснила, що проживає разом з потерпілим в його квартирі. Будучи в стані алкогольного сп`яніння, між нею та потерпілим виникла сварка, в ході якої вона один раз вдарила потерпілого кухонним ножем в грудну клітку зліва. Проте одразу ж усвідомила неправомірність своїх дій і, викликала швидку допомогу, надавала першу медичну допомогу потерпілому. Розкаюється за вчинене, просить врахувати її стан здоров`я і суворо не карати.

Потерпілий підтвердив обставини, які зазначені в обвинувальному акті, вказав, що претензій до обвинуваченої не має, адже вона сама надавала першу медичну допомогу після поранення і вони надалі проживають разом однією сім`єю. Просить суворо її не карати і не призначати покарання у виді позбавлення волі. Він пояснив, що під час сварки він вдарив жінку рукою, від чого та впала. Після цього схопила кухонний ніж, який лежав на столику, і вдарила його ножем в лівий бік. Після цього побігла до сусідів, щоб ті викликали швидку, а далі прикривала йому рану.

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, і призначив їй покарання у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

Вирок виніс суддя Володимир Онушканич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.