«Укрпошта» планує побудувати в Івано-Франківську сортувальний центр за 13 млн. доларів

«Укрпошта» оголосила два тендера на будівництво нового автоматизованого сортувального центру (хаба) у Львові (8 га 26 000 м кв) і сортувального центру (депо) в Івано-Франківську (3 га 6000 м кв). Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

«У нас багато клієнтів на Заході України і вони (як і всі інші) заслуговують отримувати якісні, сучасні послуги. Сьогодні робимо перший, але впевнений крок у цьому напрямку. Отже, Львів стане центром, який відповідає за логістику Заходу України, і сполучною ланкою з Європою. А після завершення будівництва ми приберемо свої машини з центру міста і продамо (тут важливо - не подаруємо, а продамо) наші будівлі для міських проектів», - зазначив Смілянський.

Очікувана вартість комплексу - 13 млн. доларів. Учасник проєкту повинен надати під будівництво земельну ділянку площею не менше 3 гектарів.

Планується, що проєкт завершиться до кінця 2031 року.

«Договори із Укрпоштою на будівництво сортувальних центрів у Львові та Івано-Франківську зможе укласти переможець тендеру, який запропонує найбільш економічно вигідну пропозицію. Із переможцем торгів Укрпошта співпрацюватиме за одним з двох варіантів: в формі інвестиційного договору або в формі договорів оренди, з одночасним укладанням Договору купівлі-продажу нерухомого майна. У разі якщо буде укладено інвестиційний договір – переможець здійснює проектування та будівництво, після чого вводить в експлуатацію та оформлює право власності на «HUB_Lviv» та «Depot_Ivano-Frankivsk» за АТ «Укрпошта». А національний поштовий оператор приймає об’єкт в експлуатацію та сплачує його вартість. У випадку укладання договору купівлі-продажу та договору оренди спроєктовані та збудовані переможцем сортувальні центри «HUB_Lviv» та «Depot_Ivano-Frankivsk» Укрпошта орендує, сплачуючи орендну плату, та викупає за ці об’єкти по договору купівлі-продажу з подальшим переоформленням права власності», - повдіомили в «Укрпошті».

Для участі в процедурі відбору учасники обов’язково повинні відповідати таким кваліфікаційним критеріям. Крім того, земельна ділянка повинна розташовуватись у межах цих двох міст або на відстані не більше 15 км від межі населеного пункту із під’їзними шляхами з твердим покриттям.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.