Житель Долинщини, який вкрав з магазину елітний алкоголь, відсидить три місяці у тюрмі

Долинський районний суд виніс вирок жителю Долинщини, який викрав елітний алкоголь у магазині в Долині.

15 лютого 2021 року приблизно в 17:30, перебуваючи в приміщенні магазину «Еко Маркет» в м. Долині викрав декілька пляшок елітного коньяку, спричинивши шкоду на загальну суму 1826 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим у вчинені злочину та показав суду, що був у стресовому стані, оскільки в нього померла дівчина, про що йому повідомили вранці. Тому він вирішив з горя напитись і взяв спиртне - лікер та коньяк, які знаходились на вітрині, що найблище до входу та виходу з магазину та біля якого на касі не було касира. Вдома більшу частину спиртного випив. Наступного дня усвідомив, що наробив. Зустрів поліцейського і про все йому зізнався. Тоді ще був не випитий один набір, однак він за все розрахувався у магазині, тому не повертав його. Визнає свою вину, щиро кається у вчиненому, розуміє протиправність своїх дій, обіцяє, що такого більше робити не буде, в якому би він стані не був. При призначенні покарання просив врахувати, що він проживає разом з матір`ю, яка потребує догляду після перенесеного інсульту, однак документів з приводу її стану здоров`я долучати не буде.

Представниця потерпілого в судове засідання не з`явилася, однак в поданій суду письмовій заяві просила судовий розгляд по кримінальному провадженні проводити у її відсутності, а також вказала про те, що шкоду, завдану злочином, відшкодовано, просить карати обвинуваченого на розсуд суду.

Зазначимо, що у кінці 2020 року чоловік вже притягався до відповідальності за крадіжку.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, та призначити покарання у виді арешту строком на 3 (три) місяці. На підставі ч. 4 ст. 70, п. 4 ч. 1 ст. 72 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів, до призначеного покарання за цим вироком частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Долинського районного суду Івано-Франківської області від 11 березня 2021 року та остаточно призначив йому покарання у виді арешту строком на 3 (три) місяці 2 (два) дні.

Вирок винесла суддя Світлана Монташевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.