Зловмисники, які знущались над чоловіками, отримали 1,5 роки тюрми

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо двох жителів Надвірнянщини, які побили двох чоловіків.

Обвинувачені групою осіб вчинили хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю. Крім того, обвинуваченим інкриміновані дії вчинені з винятковим цинізмом.

03.02.2019 року близько 09:00 обвинувачені проходили в м.Надвірні по вул.Котляревського, де побачили двох чоловіків. Підійшовши до них, обвинувачені погрожуючи спричиненням тілесних ушкоджень, наказали останнім йти за ними в сторону с.Пнева Надвірнянського району.

Прийшовши на об`їздну дорогу по вул.Кармелюка у м.Надвірні, зловмисники, які перебували в стані алкогольного сп`яніння, безпричинно почали наносити удари руками та ногами по тілу потерпілого, від яких останній упав на землю. Другому чоловікові безпричинно нанесли йому декілька ударів руками в ділянку обличчя та грудей.

Вказані хуліганські дії стосовно потерпілих обвинувачені фіксували за допомогою фото і відео зйомки на мобільні телефони.

Продовжуючи свої хуліганські дії, обвинувачений сказав потерпілому, щоб він зняв штани і оголив свої статеві органи, фіксуючи в цей час все на свій мобільний телефон.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений в судовому засіданні не заперечив кваліфікацію своїх злочинних дій, однак дав суперечливі показання, що стосуються деяких фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, тобто вину визнав частково.

Пояснити свої хуліганські дії не може, вважає, що вчинив їх тому, що перебував у стані алкогольного сп`яніння. Переконував суд, що шкодує про вчинене та кається. Просив його суворо не карати.

Один із потерпілих повідомив, що обвинувачені примусили йти з ними на об`їзну, бо там є випивка. Прийшовши на сміттєзвалище спочатку їх побили, а потім заставляли їх бити один одного. Крім того, обвинувачений особисто його примусив зняти штани та нижнюю білизну, а сам в свою чергу знімав все на свій мобільний телефон.

Водночас, потерпілий просив обвинувачених суворо не карати та ствердив, що претензій до них немає.

Інший потерпілий також просив не карати суворо обвинувачених, оскільки вибачає їм.

Суд визнав чоловіків винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України та призначив покарання 1(один) рік 6 (шість) місяців місяців позбавлення волі кожному з них.

Вирок виніс суддя Роман Грещук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.