На Бурштинській ТЕС розпочався ремонт енергоблоку №11

Бурштинські енергетики розпочали капітальний ремонт енергоблоку №11 вартістю 87 млн грн. Це продовжить термін служби обладнання, покращить його технічні характеристики та знизить викиди в атмосферу.

Як повідомили у пресслужбі ДТЕК, капітальний ремонт енергоблоку передбачає заміну поверхонь нагріву котла, ремонт трьох циліндрів турбіни, генератора та автоматики, а також контрольно-вимірювальних приладів. 7 млн грн. передбачено витратити на капітальний ремонт елекрофільтрів за новою методикою відновлення критичних вузлів.

«Бурштинська ТЕС зараз готується до осінньо-зимового періоду. З початку року ми провели декілька ремонтів і уже приступили до капітального. Для покращення коефіцієнту корисної дії енергоблоку й електрофільтрів, зокрема, ми залучилися підтримкою вузькопрофільних фахівців. Це дасть нам можливість сконцентрувати фахові сили на проблемних ділянках, адже багато роботи буде вкладено саме у відновлення початкового стану обладнання, при якому, за аналогічних умов роботи, ми зможемо отримати більшу потужність, а відповідно й кращі техніко-економічні показники. Ми також відновимо всі зношені частини електрофільтрів та зменшимо шкідливі викиди в атмосферу, для покращення екологічної обстановки в регіоні», - коментує Валерій Хом’яков, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Завершення капітального ремонту енергоблоку №11 дасть можливість повернути в енергосистему необхідні мегавати втраченої за роки потужності. А також дозволить ДТЕК Бурштинській ТЕС збільшити виробництво електроенергії для потреб українців, особливо в період використання кондиціонерів, та надійно пройти опалювальний сезон 2021.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.