Водій, який смертельно травмував підлітка, відбувся умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо уродженця с.Березівки, який скоїв смертельну аварію у с.Тисменичанах.

Аварія сталась 29 квітня 2019 року близько 02:20 ночі у с.Тисменичанах Надвірнянського району.

Проїжджаючи у напрямку м.Надвірна, обвинувачений рухався із швидкістю 76-82 км/год., що значно перевищує максимально допустиму швидкість у населених пунктах 50 км/год. В цей час проїзну частину дороги, справа наліво, відносно напрямку руху автомобіля під керуванням останнього, перетинав неповнолітній пішохід 2003 року народження, чим створював водію небезпеку для руху. Водій, маючи об`єктивну можливість завчасно виявити небезпеку для руху, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, перетнув суцільну лінію розмітки та виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив наїзд на пішохода.

У результаті порушення обвинуваченим ПДР України сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливом під м`яку мозкову оболонку та м`які тканини голови, яка ускладнилася набряком головного мозку, що і було безпосередньою причиною смерті.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав.

Він повідомив, що їхав з дискотеки додому. В с.Тисменичани зі швидкістю близько 70 км/год., на заокругленій ділянці дороги з правого боку наліво проїжджу частину перебігав пішохід. З метою уникнення наїзду на останнього, він повернув кермо ліворуч та застосував гальмування, однак уникнути наїзду на пішохода йому не вдалося. Після цього він побачив, що до автомобіля наближається група людей, а тому злякавшись самосуду відносно нього, він поїхав геть.

Пізніше він дізнався, що потерпілий, від отриманих травм загинув на місці.

Обвинувачений просив суд його суворо не карати, у вчиненому щиро розкаюється. Зазначив, що збитки завдані потерпілим повністю ним відшкодовано і вони не мають до нього ніяких претензій. Запевнив суд, що подібного більше не повторить.

Потерпілі в судове засідання не прибули, натомість подали до суду заяви, в яких вказали, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого вони не мають, просять суд його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив покарання 4 (чотири) роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки. Застосував до обвинуваченого ст.75 КК України і звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Роман Грещук (на фото).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.