Стало відомо, хто фігурує у справі про хабар з аграрного підприємства

25 травня відбулася зустріч, на якій були присутні староста села Велика Кам’янка П’ядицької громади п.Іванишин І. М., депутати сільради Вишиванюк М. І., Тонюк Л. В. та Костишин А. Я.

«Під час зустрічі Вишиванюк М. І. повідомив, що він особисто обробляє близько 65 га землі без укладених на те договорів оренди. У зв'язку з цим він запропонував надати 200 000 грн готівкою на розвиток села за 2020 рік. Ми повідомили щоб дані кошти він перевів на рахунок благодійної організації, для контролю громади щодо належного використання даних коштів, після чого відбудуться громадські слухання щодо визначення пріоритетних завдань розвитку с. Велика Кам'янка, на які будуть спрямовані дані кошти. Очікуємо на поступлення даних коштів на рахунок благодійної організації та хочемо подякувати депутату п. Вишиванюку М. І. за його високу громадську позицію та надіємося, що в подальшому дані земельні ділянки будуть легально передані в користування», - написав у Фейсбуці один із учасників зустрічі Андрій Костишин.

Цей допис автор опублікував 26 травня. Однак, 26 травня поліція затримала порушників.

Про гучне затримання правоохоронні органи повідомили 28 травня.

«Правоохоронці встановили, що впродовж квітня-травня 2021 року, староста, діючи за попередньою змовою із двома депутатами, вимагали неправомірну вигоду в сумі 200 000 гривень у директора одного з товариств за надання у користування земель громади сільськогосподарського призначення площею 65 гектарів», - йдеться у повідомленні поліції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.