Бойчук: екологічні проблеми Калуша непокоять і владу і мешканців

27 травня відбулося засідання міжвідомчої комісії для вирішення питання нормалізації ситуації у Калуському гірничопромисловому районі.

«Сьогодні ми зібрались у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, щоб обговорити ситуацію в Домбровському кар’єрі та зрозуміти, як надалі потрібно рухатись задля ефективного розв'язання цієї проблеми. Вона не виникла сьогодні чи вчора, а тривалий час непокоїть як місцевих жителів, так і владу. Зараз важливо не повторювати помилки попередніх років, коли виділялись кошти для нормалізації ситуації, але у підсумку вона продовжує погіршуватись. Для того, щоб діяти у цьому напрямку ефективно, у першу чергу, потрібно побачити реальний стан справ у гірничопромисловому районі, забезпечити постійний моніторинг ситуації та з різних сторін проаналізувати її. Після цього можна розробляти чіткий план заходів, які варто реалізувати. Саме це дозволить нам направити кошти в справи, які справді допоможуть спершу локалізувати проблему, а потім – вирішити її», - зазначив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Також очільник області зауважив, що ситуація в Калуському гірничопромисловому районі складна і небезпечна. Тому завдання влади – робити виключно ефективні кроки, які дозволять отримати необхідний результат.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.