Адміністраторки борделю отримали два роки ув’язнення з конфіскацією майна

Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом уродженкам Хмельницької області, які організували бордель.

Обвинувачені вчинили сутенерство, вчинене щодо кількох осіб, повторно, організованою групою, а також утримання місць розпусти, вчинене з метою наживи, організованою групою.

Організатор борделю, щодо якого порушене окреме кримінальне провадження, довів їм свій план злочинної діяльності, який полягав у здійсненні систематичного втягнення у проституцію осіб жіночої статі, організації та контролю їх діяльності з надання послуг сексуального характеру, отримання та розподілу таким чином прибутку, оренді житла для проживання проституток та надання ними сексуальних послуг, організації транспортування осіб, що надавали сексуальні послуги для зайняття проституцією.

Організатор орендував дві квартири, де надавались послуги сексуального характеру за грошову винагороду в сумі 2 000 грн за годину, а із виїздом до клієнта - 2 200 грн.

При цьому, повії за безпосереднє надання сексуальних послуг залишали собі 1000 грн., а іншу частину коштів, сплачених клієнтами за надання послуг сексуального характеру, передавали обвинуваченим. Останні, перебуваючи на зміні, за виконання функцій адміністратора, отримували 10% від замовлення, тобто 200 грн., а решту надавали особі 1, матеріали щодо якого виділено в окреме кримінальне провадження, особисто або шляхом зарахування коштів на картковий рахунок.

Обвинувачені домовлялись у телефонному режимі з клієнтами, знайомлячись з ними за допомогою оголошень в мережі «інтернет» про надання сексуальних послуг за грошову винагороду, в тому числі і в приміщенні орендованої ними квартири.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у вказаних кримінальних правопорушення визнала повністю та беззастережно, підтвердила обставини вчинених кримінальних правопорушень відповідно до викладеного в двох обвинувальних актах, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримала, а угоду про визнання винуватості від 24 травня 2021 року, що укладена у присутності її захисника Сурмачевського А.Ю., просила затвердити. Наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до неї в разі затвердження укладеної угоди, та виключні підстави оскарження вироку розуміє.

Жінка пояснила, що на початку 2018 року познайомилася з організатором, який запропонував їй бути диспетчером. До її обов`язків входило розміщувати рекламні оголошення на сайтах, відповідати на дзвінки щодо послуг сексуального та інтимного характеру для чоловіків, скеровувати за вказаними клієнтами адресами дівчат. 09.05.2019 була затримана та у червні вийшла з УВП у зв`язку з внесенням застави. Вийшовши під заставу, розуміла свої вчинки, вирішила більше їх не повторювати та переїхала до матері у м. Київ. У вчиненому щиро розкаялася, активно сприяла досудовому розслідуванню, повідомляючи усі обставини справи.

Суд визнав жінок винними за двома статтями (302, 303 ККУ) та визначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк два роки з конфіскацією майна.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.