У Карпатах спортсмен зустрівся з ведмедем

Спортсмен Сергій Сапіга під час пробіжки в районі гори Мариш зустрівся з ведмедем. Про це повідомили в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Того вечора Сергій Сапіга, забігши в ліс в районі гори Мариш, побачив велику темну постать. Зрозумівши, що це не вірна чотирилапа подруга Ума, а бурий ведмідь, чоловік витягнув свисток і почав свистіти, намагаючись відлякати звіра. На щастя, ведмідь розвернувся у протилежний бік. Бігун і його вірний друг залишилися живі та продовжили мандрівку з піднесеним настроєм», - йдеться у повідомленні.

Спортсмен зазначає, що це вже вдруге його життя рятує свисток. Нещодавно, у сутінках на Косарищі, чоловік зустрівся зі здоровенним вепром. За допомогою свистка Сергію вдалося відлякати звіра.

«Мисливознавці Івано-Франківського обласного управління нагадують, що у травні-червні у ведмедів час романтичних побачень. У пошуках своєї другої половинки, вони можуть зустрітися з вами. Як закінчиться «ведмеже побачення» залежить від вас… Для того, щоб надалі розповідати друзям про свою зустріч з твариною, варто у похід прихопити дзвіночок або свисток, за допомогою яких зможете попередити звіра про свою присутність», - йдеться у повідомленні.