Франківська міська рада закликає уряд відновити залізничну колію на Тернопільщину

Івано-Франківська міська рада звертається до уряду та керівництва Укразалізниці з ініціативою відновити ділянку колії з Галича до станції Підвисоке, щоб скоротити відстань до столиці.

Як зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, зараз є можливість скоротити час добирання з Києва до Івано-Франківська на дві години та покращити логістику з іншими напрямками.

Текст звернення:

Звернення Івано-Франківської міської ради щодо відновлення ділянки залізничного сполучення та збільшення пасажирських потягів через Івано-Франківськ

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємо вашу увагу, що Івано-Франківськ – це місто туристичної привабливості. Зручне географічне розташування поруч з Карпатськими горами, місцевий колорит створює позитивний імідж міста. Саме тому розвиток туристичної галузі та збільшення туристичного потенціалу – це одне із пріоритетних завдань для нашого регіону.

Варто зазначити, що саме через Івано-Франківськ пролягає головна залізнична артерія для сполучення із іншими областями. Вона є неелектрифікованою а її протяжність складає 141 кілометр. Щоправда, пропускна здатність залізничного сполучення основної залізниці до Івано-Франківська не покриває потреб. Адже ним курсують ряд вантажних перевезень у сусідні країни. Саме тому це практично унеможливлює запуск додаткових пасажирських поїздів та напрямків задля того, щоб розвивати саме туристичний напрям. Натомість пасажирам доводиться користуватися маршрутами, що є вкрай незручними, адже суттєво збільшують час перебування у дорозі.

Саме тому звертаємося до вас із проханням вжити заходів та відновити залізничну колію на ділянці Підвисоке та Галич. Це допоможе з’єднати одразу 2 артерії Тернопіль-Ходорів та Ходорів – Івано-Франківськ. Це допоможе скерувати пасажирські поїзди із Півдня, Сходу України та Києва. І що важливо – оптимізує час у дорозі.

Вважаємо такий крок максимально оптимальним та виправданим, оскільки передбачає мінімум затрат і не потребує значних транспортних будівництв. Реалізація проекту із відновлення цієї ділянки суттєво сприятиме пасажиропотоку та розвитку туристичного потенціалу області.

Сподіваємося на позитивне та оперативне вирішення цього питання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.