В Івано-Франківську відкрили ковану інсталяцію «Крісло бургомістра»

До Дня міста, в Івано-Франківську на території Комплексу колишнього палацу Потоцьких відкрили ковану інсталяцію «Крісло бургомістра».

Металевий контур ідеального міста-фортеці Станіславова, який прикрашає символічне крісло управителя міста, було викувано місцевими ковалями ще восени минулого року – під час фестивалю «Культурне різноманіття», що відбувся в рамках українсько-румунського проекту «Назад до наших спільних коренів». Тепер можна побачити усю інсталяцію. До слова, має вона певний секрет – повний надпис «Крісло бургомістра не робить із вас бургомістра» відкривається лише тоді, коли на нього сісти. І при цьому мати не дуже худорляву статуру.

«Роботу над ним розпочали на фестивалі «Культурне різноманіття», а зараз бачимо готовий виріб. У корпусі палацу «Ж» буде відкритий інтерактивний «Музей зброї», який стане першою інфраструктурною інвестицією в палац і цікавинкою, яка буде приваблювати не лише містян, але й туристів», – зазначив директор Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що крісло бургомістра стане і хорошою фотозоною.

«Палац Потоцьких – це серце Івано-Франківська, і тому дуже важливо, аби тут все робилося правильно. Не лише в художньому, але і в архітектурному плані. Я радий, що тут реалізуються хороші, креативні ідеї. Думаю, що на цьому кріслі сидітимуть і майбутні бургомістри, бо ніхто не народився вічним на посаді – усі змінюються. Але є речі, які залишаються. Дякую нашим ковалям за такі унікальності», – розповів очільник Івано-Франківська.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.