Надвірнянець, який обкрадав хати на Яремчанщині, відсидить 4,5 роки

Яремчанський міський суд виніс вирок жителю Надвірни, який обікрав хати у Микуличині і Татарові.

Обвинувачений, будучи раніше судимим, останній раз вироком Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 30.03.2015 року за ч.3 ст. 185 КК України із застосуванням ч.4 ст.70 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 10 днів, після відбуття покарання, на шлях виправлення та перевиховання не став та в період незнятої та непогашеної судимості вчинив новий корисливий злочин.

19 серпня 2018 року обвинувачений приїхав з Надвірни у Микуличин, де проник до житлового будинку та викрав грошові кошти у сумі 35000 грн., якими в подальшому розпорядився на власний розсуд.

25 квітня 2020 року приїхав у Татарів, проник до будинку та вчинив крадіжку речей, які там знаходились, завдавши шкоду на 20 тис. гривень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив фактичні обставини справи, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаюється та просив суд його суворо не карати. Цивільні позови потерпілих визнає у повному обсязі.

Потерпілий з с.Татарова зазначив, що на даний час завдана матеріальна шкода йому не відшкодована, а тому заявлений ним цивільний позов підтримує у повному обсязі та просить стягнути з обвинуваченого на його користь 20 тис. гривень завданої шкоди.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. На підставі ч.4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання, призначеного за даним вироком, більш суворим, що призначене за вироком Долинського районного суду Івано-Франківської області від 20 жовтня 2020 року остаточно визначив йому покарання у виді 4 (чотирьох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі.

У строк призначеного судом остаточного покарання, зарахували частково відбуте покарання у виді позбавлення волі за вироком Долинського районного суду Івано-Франківської області від 20 жовтня 2020 року.

Вирок винесла суддя Тетяна Ваврійчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.