Жінка, яка займалась звідництвом, заплатить 850 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жінки, яка вчинила звідництво для розпусти.

Обвинувачена, будучи залученою особою, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження, спільно із особами, матеріали щодо яких також виділено в окреме провадження, для зайняття проституцією, всупереч врегульованих законом суспільних відносин щодо моральних засад суспільства в частині задоволення статевих потреб, займалась звідництвом, що полягало в своєрідному посередництві, яке виявлялось у сприянні добровільним сексуальним стосункам незнайомих осіб між собою, в організації зустрічі таких осіб та у схилянні осіб до розпусти, за наступних обставин.

13 грудня 2019 року приблизно о 16:33 обвинувачена, після надання сексуальних послуг у приміщенні орендованої квартири, запропонувала клієнту здійснити вибір дівчат проституток по фотографіях в месенджері «Viber» для надання йому інтимних послуг за грошові кошти. Реалізовуючи свій умисел, обвинувачена зателефонувала на абонентський номер до особи, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження, та здійснила звідництво для розпусти для надання останньою послуг сексуального характеру. Внаслідок чого особа, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження, прибула за адресою та вступила в статевий зв`язок з клієнтом за грошову винагороду в сумі 2000 гривень.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнала повністю і беззастережно, підтвердила викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснила, що в грудні 2019 року їй зателефонувала адміністраторка і скерувала її до клієнта для надання послуг інтимного характеру. Вона прибула до клієнта в квартиру, де надавала відповідні послуги протягом однієї години. Після чого клієнту на його прохання показала фото інших дівчат, одну з яких він вибрав, про що вона повідомила адміністраторці, яка в свою чергу скерувала дівчину до даного клієнта. До вчиненого обвинувачена ставиться критично, щиро кається, просила її суворо не карати.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 302 КК України (Створення або утримання місць розпусти і звідництво), та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.