Житель Косівщини, який влаштував стрілянину біля бару, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок жителю Косівщини, який влаштував стрілянину біля бару.

Обвинувачений вчинив хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, із застосуванням вогнепальної зброї, а також вчинив незаконне поводження зі зброєю, що виразилося у носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу за наступних обставин.

Інцидент стався 5 березня 2016 року о 21:30 поблизу бару «Імперія» в с.Пістині Косівського району.

Між двома компаніями людей виник конфлікт, який переріс у масову бійку. Згодом, конфлікт перемістився за межі бару. Обвинувачений витягнув пістолет марки «Zoraki» здійснив постріл в ділянку стегнової кістки лівої ноги потерпілого, внаслідок чого той впав на землю, а коли намагався піднятись з землі, то обвинувачений з особливою зухвалістю здійснив ще один постріл в ділянку грудної клітки.

Потерпілий втратив свідомість, а нападник припинив свої хуліганські дії лише тоді, коли почув, що зараз приїде поліція.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. Просив суворо не карати.

Потерпілий дав показання, що у барі є нього виник конфлікт між обвинуваченим та його сином. При виході із бару, вони зустрілись із обвинуваченим, який приклав йому до грудей пістолет і сказав вийти з ним поговорити. Вони троє (він, обвинувачений та його син) вийшли говорити, і тоді його вдарив син обвинуваченого, після чого між ними виникла штовханина і вони впали на землю. Коли він піднявся, то обвинувачений стрілив йому у ногу і він знову впав, після чого обвинувачений вистрілив вдруге йому у груди, і він втратив свідомість. До свідомості прийшов уже в кареті швидкої допомоги.

Обвинувачений під час розгляду справи, добровільно, в рахунок часткового відшкодування потерпілим моральної шкоди, вніс кошти на депозитний рахунок ТУ ДСА в Івано-Франківській області, а саме, на користь першого потерпілого - 4000 грн., а на користь другого потерілого - 2000 грн., що підтверджується наявними у матеріалах справи оригіналами квитанцій.

А тому, зважаючи на часткове відшкодування обвинуваченим моральної шкоди потерпілим у вищенаведених розмірах, суд вважає, що позов слід задоволити частково, та відповідно стягнути з обвинуваченого ще на користь першого потерпілого 3000 грн. моральної шкоди, а на користь другого потерпілого 5000 грн. моральної шкоди, розмір якої буде розумним і достатнім в даному конкретному випадку. Витрати на правову допомогу стягнути з обвинуваченого на користь потерпілих порівно, по 2000 грн. кожному.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.4 ст.296, ч.1 ст.263 КК України. На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначив йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням встановивши йому іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.