Чоловік, який відправив наркотики в СІЗО, отримав шість років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо чоловіка, який спробував відправити наркотики до СІЗО Івано-Франківська.

Обвинувачений у невстановленому місці, у невстановлений час та при невстановлених слідством обставинах, незаконно придбав порошкоподібну речовину, яка містить наркотичний засіб бупренорфін. Дану речовину в подальшому помістив до поясу джинсових штанів та зберігав у невстановленому місці, з метою передачі цієї речовини в місця позбавлення волі. 8 червня 2020 року, в період часу з 16 год. 41 хв. по 16 год. 43 хв. з метою передачі посилки в місця позбавлення волі, прийшов до відділення № 33, ТОВ «Нова Пошта», що за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Селянська, 28. Попередньо у невстановленому місці сформував посилку у виді поліетиленового пакету до якого помістив джинсові штани, в поясі яких була зашита порошкоподібна речовина, та здійснив відправлення до ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12».

9 червня 2020 року приблизно о 17.30 год працівники ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12», що за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Є. Коновальця 70А, було оглянуто посилку яка адресувалася ув`язненому. В ході огляду було виявлено джинсові штани, в поясі яких знаходилась невідома речовина. В ході проведення огляду місця події працівниками поліції слідчо-оперативної групи Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області було вилучено із джинсових штанів порошкоподібну речовину, яка згідно висновку експерта № СЕ-19/109/11/2-564НЗ/20 від 23.06.2020 року містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено бупренорфін в загальній кількості 0,0062 грама.

8 липня під час обшуку у квартирі обвинуваченого виявили таблетки, що містили наркотичний засіб бупренорфін, а також амфетамін. В ході обшуку обвинувачений добровільно видав 64 чарункові упаковки із надписом «Subutex».

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав частково, зокрема суду пояснив, що за місцем свого проживання він зберігав наркотичні засоби та психотропні речовини для власного вживання. Обвинувачений також підтвердив, що 08.06.2020 року через відділення «Нової Пошти», що в м.Івано-Франківську по вул.Селянська, 28 направив до ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарання» наркотичний засіб для увязненого, який на той час перебував під вартою, за що дуже шкодує.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.307 ч.1, 307 ч.2, 309 ч.1, 309 ч.2, 309 ч.3 КК України та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк шість років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.