На Косівщині колишнього сільського голову підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Косівською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які обвинувачуються в заволодінні бюджетними коштами, виділеними для будівництва автомобільної стоянки в одному із сіл.

«Встановлено, що колишній сільський голова, інженер технічного нагляду, інженер-проектувальник та розпорядник шляхом створення видимості та лише часткового виконання робіт по облаштуванню автомобільної стоянки, підробивши офіційні документи, заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 120 тис. грн. У результаті будівельно-технічної експертизи виявлено, що автомобільна стоянка має недоліки та не придатна до нормальної експлуатації», - йдеться у повідомленні Прокуратури Івано-Франківської області.

Дії обвинувачених прокуратурою кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.