В Івано-Франківську створять центр альтернативної медицини

За проектом “АЛЬТЕРА” в Івано-Франківську за грантові кошти облаштують Центр альтернативної медицини для дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату та центральної нервової системи. Він знаходитиметься на базі дитячої міської лікарні на вулиці Чорновола, 44. Контракт підписано – можна розпочинати роботи.

Проект «Альтернативні терапії в Марамуреші та Івано-Франківську» проводиться в рамках спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. Він фінансується ЄС через Європейський Інструмент Сусідства.

Загальна сума проекту складає 1,6 млн. євро, з яких сума для міста Івано-Франківська – 353 тис. євро.

“Три роки тривали переговори і нарешті можемо розпочинати роботи у Центральній міській дитячій лікарні, що на вулиці Чорновола, 44. А саме: три кабінети, спортзал та хол будуть відремонтовані та приведені до ладу для дітей з особливими потребами, також закупимо необхідне обладнання”, – розповідає директор департаменту інвестиційної політики, проектів, міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста Ігор Попадюк.

Проектом передбачено також проведення тренінгів для лікарів та медичного персоналу, а також обмін досвідом з іноземними партнерами.

«Найголовнішим для нас є те, що кошти залучаються не з міського бюджету, а фінансування буде відбуватися за кошти Європейського Союзу. Особливо в умовах дефіциту коштів нам вдасться крок за кроком покращувати умови у нашій дитячій лікарні», – прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.