У Долині викрили аптекарку, яка продала сильнодіючий препарат без рецепта

24 березня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю Івано-Франківщини спільно з працівниками Долинського відділення поліції, а також УСБУ в області викрили фармацевта, яка продала покупцю десяток сильнодіючих препаратів, не спитавши про рецепт лікаря і не записавши в журнал реєстрації відпуск медикаменту.

Такий випадок зафіксовано в одній із аптек Долини, де правоохоронці негайно провели невідкладний обшук і вилучили сильнодіючі лікарські засоби в упаковках, системний блок і фіксальні чеки із вмістом інформації про відпуск препаратів, відеозаписи із камер спостереження аптеки та чорнові записи.

«20-річна фармацевт відмовилася від будь-яких пояснень. Також не надала журнал для реєстрації вилученого медикаменту, який мав бути в обов’язковому порядку», - йдеться у повідомленні поліції.

Все вилучене правоохоронці направили до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру на дослідження, а також перевіряють чи причетні інші працівники до протиправних дій.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 321 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.