На Косівщині рецидивіст отримав 3,5 роки тюрми за викрадення телефона

Косівський районний суд виніс вирок уродженцю Косова, який вчинив відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством.

Обвинувачений, будучи засудженим 15.05.2019 року Косівським районним судом Івано-Франківської області за ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка) до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки, у період іспитового строку належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став, вчинив умисний корисливий злочин.

21 жовтня 2019 року близько 5 години ранку обвинувачений прийшов у більярдний клуб у селищі Кутах Косівського району. З метою відкритого викрадення чужого майна, зайшов за барну стійку, де в той час знаходилась охоронець, завдав декілька ударів кулаком в обличчя, вирвав з рук належний їй мобільний телефон. Також намагався забрати її жіночу сумочку, але жінка вчинила активний спротив і не віддала майно.

Відтак, залишив заклад із телефоном. Експерт оцінив шкоду на суму 915 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав, суду пояснив, що повністю підтримує факти та обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, що викладені в обвинувальному акті, доповнень немає. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати.

Потерпіла підтвердила обставини злочину, для обвинуваченого не бажала суворого покарання, просила повернути їй мобільний телефон. Цивільний позов не заявляла.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України та призначити покарання, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.71 КК України до покарання за даним вироком частково приєднали невідбуту частину покарання за попереднім вироком Косівського районного суду Івано-Франківської області від 15.05.2019 року та визначили остаточне покарання за сукупністю вироків у вигляді 3 (трьох) років 6 (шість) місяців позбавлення волі.

Термін відбуття покарання рахуватимуть з часу фактичного його затримання, із 21.02.2020 року, зарахувавши на підставі ч.5 ст.72 КК України у строк відбування покарання термін його попереднього ув`язнення.

Вирок винесла суддя Марія Крилюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.