Водій, який скоїв смертельну аварію на Косівщині, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок щодо уродженця Коломийщини, який скоїв смертельну аварію у с.Рожневі Косівського району.

11 жовтня 2020 року близько 07.45 водій, не маючи посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії і практичних навиків у керуванні ними, керуючи автомобілем марки Mercedes-Benz 312D, збив пішохода.

Водій мав намір виконати зупинку на лівому краю зустрічної для себе смуги руху та об`єктивну можливість завчасно виявити там пішохода, проявив неуважність, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, не врахував дорожню обстановку і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив наїзд на пішохода.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України пішохід зазнав численних тілесних ушкоджень, від яких настала його смерть.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення ним кримінального правопорушення, просив суворо не карати.

Потерпіла подала заяву про відсутність претензій до обвинуваченого, щодо міри покарання обвинуваченому покладається на розсуд суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Відповідно до вимог ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Вирок винесла суддя Дар’я Драч.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.