В індійському кунжуті виявили оксид етилену

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення про виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену (>5 mg/kg – ppm) у насінні лущеного кунжуту, що експортувалось з Індії. Про це повідомили в Держспоживслужбі Івано-Франківської області.

Експортер: SRSS Agro Pvt. Ltd, Dehli) до Румунії, де використовувалось при виготовленні хлібобулочних виробів (імпортер: Net Distribution S.R.L., Pantelimon, Ilfov; виробник: SC La Lorrain SRL, Campia-Turzii; зберігання: SC Macromex SRL, Campia-Turzii) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Метро Кеш Енд Кері Україна», пр. Петра Григоренка, 43, м. Київ, 02140; місце відвантаження продукції: с. Квітневе, Броварський р-н., Київська обл. та вул. Київська, 3К а, с. Колонщина, Макарівський р-н., Київська обл.).

Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, що ця продукція може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

«У разі виявлення даного харчового продукту в обігу, просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до районних, міський управлінь, відділів Головного управління», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.