У Кутах планують облаштувати туристичний візит-центр

У Кутах Косівського району планують створити туристичний візит-центр в історичному Будинку Стефановича (приміщення колишнього відділення зв’язку).

У 2020 році на проведення реставраційних робіт вже вдалося залучити майже 500 тис. гривень. Десять відсотків від цієї суми – кошти з місцевої казни.

«У наших спільних планах залучення необхідної кількості коштів з метою завершення реставрації Будинку Стефановича в рамках проекту «Будинок Стефановича – як німий свідок зміни епох в селищі Кути». Це буде абсолютно сучасний туристичний візит-центр, наповнений змістом та інформацією: музейними експонатами, читальною залою, інформативними стендами для поціновувачів розмаїтих туристичних маршрутів і просто мандрів населеними пунктами Кутської територіальної громади, усієї Косівщини та Карпатського регіону загалом. Розвиток туристичної галузі та зеленого туризму дозволить поповнювати бюджет громади та сприятиме отриманню економічної вигоди для її жителів», - йдеться у повідомленні Кутської селищної ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.