Стали відомі подробиці убивства на Снятинщині

Снятинський районний суд виніс вирок щодо жителя Снятинщини, який убив рідну сестру.

Убивство сталось близько 14:30 20 жовтня 2020 року у с.Княжому на Снятинщині.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, на подвір`ї домогосподарства обвинувачений взяв до рук ніж та завдав ним п’ять ударів у ліву частину грудної клітки своєї сестри, після чого, з метою доведення злочинного задуму до кінця, взявши до рук металеву праску завдав нею два удари в область голови жінки, від чого вона померла на місці.

У подальшому з метою приховання свого злочинного умислу обвинувачений переніс тіло до підсобного приміщення домогосподарства, де накрив тіло простирадлами, а потім повідомив родичам, що сестра поїхала в Італію.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому не визнав, зазначив, що умислу вбивати сестру в нього не було, своїх дій не усвідомлював. Показав, що на ґрунті довготривалих неприязних відносин, у нього виник конфлікт із сестрою, під час якого, як і раніше до цього дня, його сестра на нього нападала, погрожувала, обзивала нецензурними словами, а у той день ще й почала наносити йому удари руками по голові, а потім ударила по голові праскою, однак того разу він не зміг стерпіти такого відношення, і тому вихопивши у неї праску, вдарив її цією праскою по голові, а потім вихопив ніж і вдарив ножем у груди. Після чого він помився та переодягнувся, бо сподівався, що сестра оживе. Зазначив, що не пам’ятає чи переносив кудись тіло сестри. Цивільний позов не визнав.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнає, його вина повністю доводиться показами потерпілої та свідків, які є логічними і послідовними, та іншими доказами, дослідженими у судовому засіданні, які поза всяким сумнівом доводять винуватість чоловіка.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, і призначив йому покарання у виді 11 (одинадцяти) років позбавлення волі.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили залишити тримання під вартою.

Початок відбування покарання визначити з дня затримання з 02 жовтня 2020 року.

Суд задоволив цивільний позов і вирішив стягнути із обвинуваченого на користь дочки потерпілої 400000 грн. моральної шкоди, завданої злочином.

Вирок виніс суддя Михайло Калиновський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.