Поліцейський, якого спіймали на хабарі, заплатить штраф

Городенківський районний суд виніс вирок працівнику поліції, якого звинуватили в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

04.12.2019 обвинувачений призначений на посаду заступника начальника Городенківського відділення поліції Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

У вересні 2019 року розслідувалось кримніальне провадження про крадіжку дверей та вікон з підсобного приміщення. Слідчий наклав арешт на автомобіль. Поліцейський звернувся до особи, якому належав арештований автомобіль, з пропозицію зняти арешт з його майна. «Послуги» оцінив у 2 тис. доларів США.

Обвинувачений повідомив власнику автомобіля, що «має можливість вплинути на службових осіб Снятинського ВП Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, Снятинського відділу Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області, а також суддів Снятинського районного суду Івано-Франківської області, з метою скасування ухвали від 02.10.2019 про накладення арешту на автомобіль та повернення останньому вказаного автомобіля».

14 лютого 202о року обвинувачений, перебуваючи в автомобілі, біля приміщення Городенківського ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, одержав від власника автомобіля грошові кошти в якості неправомірної вигоди у сумі 1400 доларів США.

25 червня 2020 року обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Він повністю та беззаперечно визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, а саме: в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.369-2 КК України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.

Вирок виніс суддя Роман Гайдич за участю прокурора Пшеничка А.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.