Жителя Косівщини засудили до трьох років обмеження волі за продаж канабісу

Косівський районний суд виніс вирок щодо уродженця Вінницької області, який продавав канабіс на території Косівського району.

Правоохоронці задокументували декілька фактів продажу обвинуваченим наркотичної речовини канабіс з 26 до 30 березня 2020 року.

Усі факти зафіксовані у селищі Кути Косівського району. Чоловік продавав дрібні партії наркотику, покупцем був житель м.Косова. За один пакунок чоловік отримав 250 гривень, за другий - 1000 гривень.

Під час обшуку у обвинуваченого вилучили менше 9 грамів канабісу.

Читайте також: Жителя Снятинщини посадили на шість років за торгівлю канабісом

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю та пояснив, що перебуваючи на території недобудованого об`єкту, що розміщений на території Кутського ліцею в смт.Кути Косівського району, побачив двох незнайомих йому осіб, які щось приховували в підвалі будівлі. Коли ці особи покинули приміщення він заглянув в підвал, де виявив поліетиленовий пакет із подрібненою речовиною рослинного походження. Він зрозумів, що то була марихуана, так як раніше пробував її вживати та забрав собі. Він на той момент перебував у вкрай складному матеріальному становищі, а тому на пропозицію свого знайомого він погодився продати йому пакет із вмістом марихуани.

Через деякий час на прохання знайомого повторно продав йому марихуани, після чого був затриманий працівниками поліції. При затриманні в нього вилучили речовину, що залишилась та грошові кошти. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати та застосувати вимоги ст.69 КК України, перейшовши до іншого більш м’ягкого виду покарання не зазначеного в санкції ч.2 ст.307 КК України.

Крім визнаня вини самим обвинуваченим, його винність доводиться зібраними та дослідженими в судовому засіданні письмовими доказами.

При призначенні покарання суд враховує, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому злочині, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, в силу вимог ст. 89 КК України є несудимим, по місцю проживання характеризується з позитивної сторони, підтвердженням чого є характеристика Кутської селищної ради Косівського району с.Старі Кути, збіг важких матеріально-побутових умов проживання, що підтверджується довідкою про склад сім’ї.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України та призначити йому покарання, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - у виді 3 (трьох) років обмеження волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбування покарання обчислювати з дня його затримання - із 30 березня 2020 року зарахувавши на підставі п. б ч. 1, ч. 5 ст. 72 КК України, у строк відбування покарання, строк попереднього ув`язнення з дня його затримання, тобто із 30 березня 2020 року по день набрання вироком законної сили із розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні обмеження волі.

Запобіжний захід відносно обвинуваченого у вигляді тримання під вартою залишити без змін до вступу вироку суду в законну силу.

«Суд вважає, що саме така міра покарання є справедливою, необхідною та достатньою для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів в майбутньому», - йдеться у вироку.

Вирок винесла суддя Марія Крилюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.