У Надвірні відкрили меморіальну дошку пам’яті військовослужбовцям, які загинули за Україну

14 березня в День українського добровольця, у Надвірні на майдані Шевченка відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам’яті військовослужбовцям, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Про це повідомили у Надвірнянській територіальній громаді.

Віддати шану пам’яті полеглим прийшли рідні та близькі бійців, добровольці, учасники російсько-української війни, керівники громади та району, представники військового комісаріату, поліції, працівники установ, організацій та громадськість. На захід також завітав начальник відділу у Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

Розпочались урочистості зі спільного виконання Державного Гімну України. Право відкриття пам’ятного знаку надали учасникам російсько-української війни, добровольцям та ініціаторам встановлення меморіальної дошки Андрію Лисканюку, Олегу Туєшину, Юрію Остапчуку та Василю Боднару.

Міський голова Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько, заступник голови районної ради Іван Жигалюк, заступник міського голови Олег Йосипенко та представники громадськості вшанували Героїв покладанням квітів та лампадок до меморіальної дошки.

«Українські добровольці, справжні патріоти, не чекаючи винагород, а за покликом серця першими вирушили на схід України і стали на захист рідної землі. Їхня жертовність і героїзм гідні наслідування прийдешніми поколіннями. І сьогодні, відкриваючи цю меморіальну дошку, зі світлою пам’яттю в серцях згадаємо тих, хто віддав життя за збереження територіальної цілісності України, за мирне майбутнє та процвітання держави. Перед ними відкрите небо, бо відійшли вони нескореними», - зазначив голова Надвірнянської ТГ Зіновій Андрійович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.