Марцінків звільнив радника Кашубу через 20 днів після публічної обіцянки

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звільнив свого радника Петра Кашубу, якого звинуватили у земельних оборудках. Про це мер повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Дехто уже й не знає за що вчепитися! Поширюють відверту брехню під соусом «боротьби за справедливість». Начебто я не звільнив своїх радників, причетних до оборудок з землею. Так-от, радник у Добровлянах Петро Кашуба вже звільнений Розпорядженням №402-р. І стаття була написана уже після того, як його звільнили. Радниця у Колодіївці Галина Бринзей офіційно на лікарняному, тому я не маю права її звільнити. Але це буде зроблено, як тільки вона звідти вийде. Заява уже чекає. Тож прошу журналістів перевіряти факти, перед тим, як поширювати їх. А франківців закликаю не вірити маніпуляціям, щоб не бути ошуканими», - написав Р.Марцінків.

Зазначимо, що 11 березня на сайті Галичини опублікована новина Марцінків не звільнив радників, яких звинуватили у дерибані землі.

Нагадаємо, що 19 лютого Руслан Марцінків публічно пообіцяв звільнити своїх радників Петра Кашубу та Галину Бринзей. З відповіді заступника міського голови Віталія Федоріва стало відомо, що станом на 5 березня Кашуба та Бринзей не були звільнені з посад. Відповідь журналіст отримав 9 березня. Крім того, з 1 березня Бринзей перебуває на лікарняному і не може бути звільнена згідно з вимогами законодавства.

У відповіді заступника Федоріва йшлося, що розпорядження про звільнення радників будуть направлені запитувачу інформації у разі їх підписання. Станом на ранок 12 березня розпорядження не були направлені автору запиту. В офіційній базі нормативних актів міськвиконкому також відсутнє розпорядження про звільнення Петра Кашуби.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

Так виглядає база нормативних актів МВК станом на 11.00 12 березня