Водій мопеда, який спричинив смертельну аварію, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо водія мопеда, який спричинив смертельну аварію.

22 жовтня 2020 року близько 16год. 15хв. обвинувачений керував мопедом марки DELTA та рухався по вул. Крихівецькій в с. Крихівці Івано-Франківської міської ради у правій смузі у напрямку с. Драгомирчан. На мопеді перевозив пасажира - свою дружину. Обоє не мали мотошоломів. В той час в попутному з мопедом напрямку тією ж смугою попереду рухався автомобіль марки VOLKSWAGEN Transporter, який для зменшення швидкості руху застосував гальмування, оскільки автомобіль, що рухався попереду, почав зупинятися. Водій мопеда проявив неуважність, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, не дотримався безпечної дистанції, своєчасно не вжив заходів до зменшення швидкості руху аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого вчинив зіткнення із лівою задньою частиною попутного автомобіля марки VOLKSWAGEN Transporter. Від зіткнення пасажирка мопеда впала із мопеда на ліву смугу руху, де через неї вчинив переїзд попутний автомобіль марки LEXUS ES 350. При цьому обвинувачений порушив ряд вимоги Правил дорожнього руху України.

Пасажирка мопеда зазнала численних травм, від яких в автомобілі швидкої медичної допомоги по дорозі до лікувального закладу наступила її смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини порушення ним Правил дорожнього руху України. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, шкодує, що так сталося, щиро кається, просив суд покарати його відповідно до вимог чинного законодавства.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.