Студенти ІФНМУ перемогли на чемпіонаті України з гирьового спорту

Днями в Борисполі на Київщині відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів. Двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету стали переможцями цих змагань.

На чемпіонат їхали студенти Олександр Шваб і Софія Обаль.

Студент шостого курсу Олександр Шваб виконував підйом двох гир вагою 24 кг довгим циклом протягом 10 хвилин. Він зробив 81 підйом і став чемпіоном України.

«Я був дуже втомлений після ночі в спекотному вагоні поїзда, та ще й на четвертій хвилині зірвав мозолі під час вправи, — розповідає Олександр Шваб. — Але наш спорт — це про витривалість, і я вирішив, що головне —стояти і працювати. Було важко, але це дуже важливий досвід. Та й результат дозволив зайняти перше місце, тому загалом я задоволений змаганнями».

Зазначимо, що цьогорічний чемпіонат України серед студентів став для Олександра вже шостим. Перемігши цього року, він став п’ятиразовим чемпіоном України серед студентів.

Студентка третього курсу Софія Обаль виконувала вправу ривок однієї гирі вагою 16 кг протягом 10 хвилин. Її результат — 150 підйомів — став наразі особистим рекордом. Її головною суперницею була майстер спорту України Ольга Москаленко, якій вона поступилася минулого року.

«Цього разу вона від початку взяла дуже швидкий темп, і випереджала мене на 10 підйомів, але не витримала і випустила гирю, — розповідає Софія. — Натомість я вирішила спокійно працювати у своєму темпі, і мені вдалося вистояти усі 10 хвилин. Це був дуже хороший досвід. Дуже допоміг Саша, який підказував і весь час підтримував».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.