У Рогатині погасили марку із зображенням академіка Любомира Пирога

У Рогатинському історико-краєзнавчому музеї «Опілля» погасили марку із зображенням 90-річного академіка Любомира Пирога.

Після події, погашену марку було відправлено до столиці з найкращими побажаннями рогатинцю.

На адресу міської ради від Юрія Ковалькова, голови Тернопільської асоціації нобелівських студі надійшло прохання «порушити клопотання перед дирекцією АТ «Укрпошта» про випуск художнього немаркованого конверта та його спецпогашення 1 березня 2021 року у місті Рогатині з нагоди ювілею Л.А. Пирога».

Така ініціатива не могла залишитися поза увагою Рогатинської міськради, адже Любомир Пиріг – знаний і шанований земляк, почесний громадянин міста, який чимало зробив для Рогатинщини. Водночас завдяки доктору медичних наук, члену-кореспонденту НАН України, академіку АМНУ Любомиру Антоновичу про цей мальовничий куточок Прикарпаття не раз велася мова у високих кабінетах.

Як зазначила секретар міськради Христина Сорока, за клопотанням міської ради «Укрпошта» розробила марку з портретним зображенням Любомира Пирога у кількості 28 штук. Крім того, випущено художній конверт з пам'яткою ЮНЕСКО – церквою Зішестя Святого Духа. Його дизайн розробили в історико-краєзнавчому музеї «Опілля», а серцем зображенням послужила картина рогатинського художника Ігоря Люльки.

Довідка.

Любомир Антонович Пиріг - видатний український філателіст, автор кількох видань про вітчизняну філателію, понад 160 статей про українську історію, науку, культуру в дзеркалі філателії, учасник понад 20 філателістичних виставок, глибокий дослідник філателістичної Шевченкіани, автор статей у двотомному Шевченківському словнику та Шевченківській енциклопедії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.