Марцінків вимагає за три дні відкрити ще 100 ліжок для хворих на COVID-19

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив начальниці Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марії Бойко створити до п’ятниці додатково 100 ліжок для хворих на COVID-19.

Марцінків зазначив, що до нього дзвонять люди з міста, які скаржаться на неможливість лягти у лікарню. За його словами, людям не подобається, коли їх везуть у Лисецьку лікарню чи ще в якісь інші медичні заклади області.

«Не шукайте причину як не зробити, а як зробити», - сказав Марцінків.

Читайте також: Марія Бойко: у міських лікарнях люди лежать в коридорах

Міський голова поскаржився, що область не хоче надати Обласний кардіологічний центр (розташований поряд з ЦМКЛ) для госпіталізації хворих на COVID-19.

Марцінків доручив першій заступниці Вікторії Сусаніній виділити необхідні фінансові ресурси для вирішення цієї проблеми. Мер вважає, що ліжка можна відкрити у «Білому домі», якомусь медичному закладі або спортзалі. Пропозиції має надати Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко зазначила, що це не вирішить проблему, проте обгрунтувати свою позицію їй мер не дозволив. За її словами, у міських лікарнях цього тижня планується велика виписка, в результаті чого звільниться близько 100 місць.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.