Водій, який смертельно травмував пенсіонерку у Калуші, відбувся умовним терміном

Рожнятівський районний суд виніс вирок щодо водія, який скоїв смертельну аварію у м.Калуші.

03 листопада 2018 року приблизно о 17 годині 10 хвилин, в темну пору доби, обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Peugeot 807», рухався у м. Калуш по вул. Євшана в напрямку перехрестя з площею Майдан Шептицького по дорозі, яка має по дві смуги для руху у кожному напрямку. У цей час проїзну частину дороги, справа направо, відносно напрямку руху автомобіля під керуванням обвинуваченого, почала переходити 78-річна жінка, створючи водію небезпеку для руху. Водій своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого вчинив наїзд на пішохода та не припиняючи руху автомобіля залишив місце пригоди.

У результаті порушення обвинуваченим Правил дорожнього руху України сталася дорожньо - транспортна пригода, жінка зазнала численних травм, від яких на місці події наступила її смерть.

Свою вину у вчиненні злочину обвинувачений визнав повністю та у судовому засіданні пояснив, що він рухався зі швидкістю приблизно 50 км/год рухався по вул. Євшана у м. Калуші. Було вже темно, дорожнє покриття було вологе через мряку, автомобіль був справний. Він їхав у крайній лівій смузі. Перед пішохідним переходом пригальмував, проїхав його та на місці події почув глухий звук, схожий на удар каменем в нижню частину лобового скла. Він подумав, що у скло попав якийсь сторонній предмет, тому не зупинявся. Доїхав до заправки та виявивши, що розбита фара зрозумів, що щось трапилося, але що збив людину не здогадувався, тому що пішохода на дорозі не бачив. Він був тверезим, алкоголь того дня не вживав. Вдома, побачивши пошкодження на машині, вирішив усе з`ясувати та наступного дня звернувся у поліцію, де дізнався, що збив людину. Він добровільно видав працівникам поліції для огляду автомобіль та активно сприяв розслідуванню. Вину визнає повністю, просить врахувати, що була погана видимість і він не побачив потерпілу на дорозі, оскільки був частково засліплений фарами зустрічного авто. Заподіяну потерпілому матеріальну та моральну шкоду в ході розгляду справи відшкодував повністю.

У вчиненому дуже щиро розкаюється. Просив його суворо не карати, не позбавляти волі та права керування транспортними засобами, оскільки працює водієм і зарплата є його єдиним джерелом доходу, а він має на утриманні неповнолітню дитину та повнолітню дочку, яка продовжує навчання.

Син потерпілої зазначив, що на даний час шкода заподіяна злочином йому відшкодована обвинуваченим і претензій матеріального характеру до нього він не має. Просить обвинуваченого суворо не карати, не позбавляти його волі.

Очевидець аварії повідомив, що видимість була добра, він чітко бачив машину на відстані 100 метрів. Потерпіла переходила дорогу у недозволеному місці, недалеко був пішохідний перехід.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначити йому покарання - чотири роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнив його від призначеного судом покарання з випробуванням, з іспитовим строком на два роки.

Вирок винесла суддя Ганна Калиній.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.