Житель Косівщини, який працював у теплиці, де вирощували канабіс, відбувся штрафом

Косівський районний суд виніс вирок щодо жителя села Яворова Косівського району, який працював у теплиці, де вирощували канабіс.

Члени організованої групи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, орендували приміщення теплиць тепличного комплексу по вирощуванню овочевих культур. Вони залучили обвинуваченого, який не будучи обізнаним з планами організованої групи та погодившись на умови праці і окрему обіцяну йому платню в розмірі 1000 грн., щоденно, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно-небезпечні наслідки свого протиправного діяння, брав участь у вирощуванні нарковмісних рослин конопель на території орендованого організатором тепличного комплексу ПГІФ «Явсон».

Читайте також: На Косівщині виявили теплицю, де вирощували коноплі вартістю 50 мільйонів євро

11 вересня 2019 року під час проведення санкціонованого обшуку території тепличного комплексу працівниками СБУ було виявлено 89366 рослин, які вирощували з метою виготовлення з них особливо небезпечного наркотичного засобу «Канабіс», в особливо великих розмірах для подальшого збуту.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому йому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст. 310 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення ним кримінального правопорушення, зазначивши час, місце, спосіб і мету його вчинення. Зокрема, він пояснив, що дійсно восени 2019 року йому невідомі особи запропонували підробити за здійснення догляду за рослинами, за що пропонували оплату по 1000 гривень за день роботи. Він погодився на цю пропозицію, зважаючи на своє тяжке матеріальне становище. Не пропрацював і місяця, коли правоохоронні органи виявили та припинили діяльність злочинної групи.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.310 КК України та призначив йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень.

Вирок винесла суддя Дар'я Драч.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.