В Івано-Франківську відкрили консульство Хорватії

18 лютого в Івано-Франківську відбулося офіційне відкриття Почесного консульства Республіки Хорватія в Україні. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

З цієї нагоди голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джамич та заступником міністра МЗС України Євгенієм Єніним.

«Радію з того, що саме в нашій області відкривається Почесне консульство, яке охоплюватиме 7 областей західного регіону. Відкриття консульства – це крок до більш тісних відносин між нашими країнами, - наголосив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Аніца Джамич подякувала за підтримку хорватам, яку українці надали у зв’язку із руйнівним землетрусом, який стався поблизу столиці Хорватії, та наголосила, що оскільки між двома країнами є багато спільного, то неодмінно варто разом працювати для налагодження конструктивної роботи у майбутньому. Саме цьому і сприятиме діяльність Почесного консульства, яке очолюватиме Віталій Запухляк.

«Вже майже три десятиріччя Хорватія і Україна розвивають дипломатичні відносини, - повідомила Аніца Джамич. – Сьогодні ми відкриваємо консульство, яке сприятиме розвитку культурних, суспільно-політичних та економічних зв’язків між двома країнами».

Фото Юрія Рильчука

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.