Житель Калущини, який хотів «купити права», заплатить штраф

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо чоловіка, який намагався за хабар оформити посвідчення водія, яке б давало йому право керувати вантажними автомобілями (категорії С, C1).

21 жовтня 2020 року чоловік звернувся до виконувача обов`язків заступника начальника- начальника СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області, якого попросив допомогти виготовити посвідчення водія на право керування вантажними автомобілями без його участі у проходженні навчання та позитивному здаванні іспитів у Територіальному сервісному центрі МВС України № 2642. При зустрічі у приміщенні Калуського ВП ГУ НП в області, що за адресою м. Калуш, вул. О.Тихого, 10, запропонував посадовій особі неправомірну грошову винагороду, яку пообіцяв надати при зустрічі.

4 листопада 2020 близько 10.30 приніс в службовий кабінет свої документи та грошові кошти в сумі 15 000 гривень в якості неправомірної вигоди за здійснення ним впливу на начальника Територіального сервісного центру МВС України № 2642 і одержання посвідчення водія на право керування вантажними автомобілями категорії С, C1.

Після вчинення цих дій 4 листопада 2020 року о 10.40 чоловік був викритий у вчиненні кримінального правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю і підтвердив факт дачі хабара. У вчиненому розкаявся. Просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим за ч.1 ст.369-2 КК України та призначив покарання - штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.

15 тисяч хабара - конфіскували в дохід держави.

Вирок виніс суддя Олег Мигович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.