У Богородчанах не буде мобільного госпіталю ДСНС

18 лютого у Богородчанській лікарні відбулася зустріч і нарада за участю головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука, представників Національної служби здоров’я України, керівників галузі медицини, санітарно-епідеміологічної служби та ДСНС. Про це повідомив селищний голова Ростислав Заремба.

Заремба зазначив, що у Богородчанах не буде розгортатися мобільний госпіталь ДСНС України.

«Богородчанська лікарня поетапно, до нормалізації рівня захворюваності в області буде переведена у режим роботи протиковідного госпіталя, який зможе прийняти до 250 пацієнтів. Завтра о 10 ранку в аеропорт прибуває літак з Києва з обладнанням для нашої лікарні на першому етапі, приблизна вартість якого 15 млн., в тому числі 4 апарати ШВЛ, монітори стану пацієнта, ліжка інтенсивної терапії, 120 кисневих концентраторів і захисні засоби. Буде зроблено всі заходи для встановлення та налаштування нового рентген-апарату, який уже доставлений у лікарню і приміщення для нього підготовлене. Звертаємося також про виділення портативних рентген-апаратів», - повідомив селищний голова.

Крім того, планують підготувати електромережі, обладнати кисневу станцію та реанімаційні палати.

«Рішення непрості, фактично відповідні умовам надзвичайного стану, але всі інші заходи уже вичерпано», - підкреслив Заремба.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.