Рецидивіст, який вдарив прокурора, отримав шість років тюрми

Рожнятівський районний суд виніс вирок щодо уродженця РФ, який побив прокурора.

Інцидент стався 10 грудня 2020 року після судового засідання, куди чоловіка доставили у якості обвинуваченого у справі про крадіжку. У зв`язку з неявкою усіх учасників судового провадження, проведення вказаного судового засідання було відкладено на інший день.

Обвинувачений рухався у приміщенні суду в супроводі конвойного і з мотивів помсти вирішив вчинити насильство щодо цього працівника правоохоронного органу та спричинити йому тілесні ушкодження. Він наніс один удар кулаком лівої руки в обличчя прокурора,чим спричинив останньому закриту черепно-мозкову травму із забоєм головного мозку легкого ступеня, які викликали короткочасний розлад здоров`я та синці і садна в ділянці голови, які згідно висновку експерта судово-медичної експертизи № 320 відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України визнав повністю, підтвердив суду вищевказані обставини. У вчиненому не розкаюється.

Прокурор повідомив, що після закінчення судового засідання, рухаючись в кайданках у супроводі поліцейського до виходу з приміщення зали судових засідань, підсудний зрівнявшись із столом за яким він сидів, наніс йому один удар кулаком лівої руки в обличчя, чим спричинив йому тілесні ушкодження. Просив призначити обвинуваченому йому найсуворішу міру покарання.

Суд вважає, що дії обвинуваченого вірно кваліфіковані за ч. 2 ст. 345 КК України, оскільки він вчинив умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків, що відноситься до кримінальних правопорушень проти авторитету органів державної влади.

Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнає рецидив злочинів.

Захисник обвинуваченого просив врахувати пом`якшуючі покарання обставини, молодий вік обвинуваченого та призначити йому більш м`яке покарання у виді позбавлення волі, ніж запропоноване прокурором.

Суд прийшов до висновку, що виправлення і перевиховання обвинуваченого неможливе без ізоляції його від суспільства, а тому вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання в межах санкції ч. 2 ст. 345 КК України у вигляді позбавлення волі, що буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

За сукупністю злочинів шляхом часткового складання призначеного покарання за даним вироком та покарань згідно вироків Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області від 13 листопада 2020 року у виді п`ять років чотири місяці позбавлення волі, Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 24 листопада 2020 року у виді чотирьох років дев`ять місяців позбавлення волі, Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області від 26 листопада 2020 року у виді чотирьох років сім місяців позбавлення волі, визначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк шість років.

Вирок виніс суддя Ігор Максимів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.