В Івано-Франківську стартує виставка картин Миколи Варенні

12 лютого стартує мистецька виставка творів відомого в Україні та за її межами митця – Миколи Варенні.

Захід розпочнеться у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України по вул. Незалежності, 53 о 17:00.

«Мистецтво художника Миколи Варенні – картини різного жанру. Тут - іпрості невеликі ескізи олівцем, і повітряно-атмосферні карпатські етюди, і складні портретні роботи, надзвичайно живі пейзажі моря, гір, міські краєвиди, натюрморти, поряд з ними - монументальні величні філософські полотна. Дивлячись на одні – хочеться думати і шукати сенс, схований за зображеним. Стоячи біля інших – радіти відчуттю гармонії мерехтіння кольорів, гри світла та тіні, якоїсь надзвичайної легкості та простору. Картини митця не залишають місця байдужості – побачивши їх один раз, назавжди пам’ятатимеш настрій, в який в той момент поринув – ніби заглянув у Світ, в якому є багато місця для прекрасного, вічного і доброго.І в такі моменти розумієш, що оце ж і є – ота магія справжнього мистецтва», - повідомил організатори виставки.

Метою виставки також є благодійний збір коштів на підтримку родини Миколи Варення, яка після смерті художника опинилися в дуже складному економічному становищі. На виставці можна придбати збірку друкованих репродукцій картин художника – всі виручені кошти будуть передані сім’ї, що втратила єдиного годувальника.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.