Школярі 5-11 класів відправили на дистанційне навчання через грип та коронавірус

З 15 лютого школярів 5-11 класів відправили на дистанційне навчання. Таке рішення прийняли на Комісії ТЕБ та НС.

«Ми маємо перевищення епідемічного порогу на 20%, що дозволяє нам приймати рішення», - сказав головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобецька зазначила, що в медзакладах області перебуває більше 2 тисяч людей, половина з яких - на кисневій підтримці.

Кобецька повідомила, що добова кількість госпіталізацій коливається від 190 до 240 пацієнтів. Найбільший приріст пацієнтів зафіксували у лікарнях Іванор-Франківська, а також в Богородчанській, Коломийській, Долинській та Бурштинській лікарнях.

За словами Кобецької, через стрімкий ріст кількості хворих додатково розгорнули 50 ліжок.

Комісія вирішила зупинити навчальний процес учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, середніх професійних та вищих навчальних закладів з 15 лютого до 1 березня 2021 року.

У випадку погіршення ситуації можуть припинити відвідування дітей у дошкільних закладах. Однак, це рішення покладається на місцеві органи влади.

Нацполіція та Держпродспоживслужба повинні забезпечити посилені перевірки дотримання карантинного режиму та санітарно-епідемічних заходів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.