Вікторія Сусаніна: у нашому розпорядженні 250 мільйонів гривень

Бюджет розвитку Івано-Франківської територіальної громади становить 250 млн. гривень. Про це повідомила перша заступниця міського голови Івано-Франківська Вікторія Сусаніна.

За її словами, недовиконання бюджету 2020 року складає понад 440 млн.

«Все це пов’язано із карантином та непередбачуваними витратами. Наприкінці 2020 року ми затвердили бюджет Івано-Франківської громади. В цьому році плануємо витратити 2, 95 мільярда гривень. На перший погляд, ця сума здається неймовірно великою, але, якщо розділити на 12 місяців і з розрахунку на кожного мешканця, то виходить не так вже й багато: близько 1000 гривень... Отже, на що ми потратимо ці кошти? В першу чергу на так звані «захищені» статті видатків, а саме: оплата праці працівників бюджетних установ; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплата комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування місцевого боргу; поточні трансферти населенню та бюджетам та деякі інші», - зазначила Сусаніна.

Сусаніна заявила, що пріоритетами залишається: завершення робіт на розпочатих об’єктах; будівництво та реконструкція дитячих садочків; капітальний ремонт кількох вулиць та доріг; капітальний ремонт міжбудинкових проїздів та дворів; будівництво спортивних та дитячих майданчиків; купимо ще декілька одиниць комунального транспорту.

«Частину з цих коштів спрямуємо на завершення об'єктів капітального будівництва, таких як міст через Бистрицю-Солотвинську і транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків - Надрічна», - підкреслила Сусаніна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.