У Косові презентували експозицію, присвячену косівській кераміці

У Косові відбулася презентація інноваційної експозиції, покликаної популяризувати мальовану кераміку як унікальне явище в народній творчості гуцулів.

Експозицію з сучасним обладнанням та ігровими модулями відкрили у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

«Експозиція створена в рамках заходів проєкту«Інтерактивний музей - популяризація традицій косівської кераміки шляхом модернізації частини експозиції Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини», - розповідає авторка проєкту Вікторія Яремин.

Реалізація задуму стала можливою завдяки підтримці Косівської міської ради, яка у партнерстві з Музеєм подала відповідний проєкт на щорічний Конкурс ініціатив карпатських громад Асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна».

Конкурсна програма фінансується з обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Проєкт косів’ян став одним із 39-ти переможців (загалом на конкурс було подано 176 заявок) та отримає фінансування за кошти обласного бюджету».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.