У лікарнях Івано-Франківщини майже 1700 хворих на COVID-19

5 лютого головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук провів онлайн-брифінг для представників засобів масової інформації.

За словами посадовця, на Прикарпатті ризик інфікуватися хворобою COVID-19 досить високий.

За весь період підтверджено 50266 випадків захворювання на коронавірус, а протягом минулої доби 433 таких випадки. Найбільше у Коломийському, Надвірнянському районах та місті Івано-Франківську. Від початку пандемії зареєстровано 1672 результати захворюваності на коронавірус у дітей до 18 років. Упродовж останньої доби – 15.

Йшлося і про захворюваність на COVID-19 медиків. Загалом, від початку пандемії захворіло 2235 медичних працівників, одужало 2051. За останню добу зареєстровано 11 нових підтверджених випадків захворювання у медиків, а четверо одужало.

Також посадовець розповів, що у зв’язку зі збільшенням завантаженості лікарень, облдержадміністрацією розроблений новий «маршрут пацієнта» задля можливості оперативної госпіталізації людей, які її потребують.

«На сьогоднішній день у лікувальних закладах області для госпіталізації хворих на COVID-19 функціонує 2987 ліжок, з них з підведеним киснем – 2390. Зайнято хворими 1688 ліжок, - розповів головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області», - зазначив Р.Савчук.

Руслан Савчук розповів про збільшення потужності лабораторії обласного лабораторного центру, зауваживши, що напрацьовуються можливості збільшення проведення ПЛР – досліджень упродовж доби, загалом, до 3000 досліджень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.