Поляки передали обладнання добровільній пожежній дружині на Косівщині

3 лютого у с. Прокураві Космацької громади завершилась реалізація проєкту «Підтримка Добровільної пожежної служби у Прокураві» фінансованого у рамках програми «Польська допомога» за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польщі.

«Добровільна пожежна команда у селі Прокурава була створена громадою у 2019 р. в рамках міжнародної програми ULEADз Європою, фінансованою ЄС – Космацька ОТГ була тоді вибрана у відкритому конкурсі з-поміж більше 140 заявок. Добровольці пройшли курси в ДСНС (яка надала теж пожежну машину), польські спеціалісти допомагали створити команду і план безпеки, а також приймали у себе з навчальним візитом представників громади, адже у Польщі бл.700 000 пожежників-добровольців! Добровольці самотужки побудували пожежне депо, а громада разом з польським МЗС укомплектувала їх основними засобами особистого захисту», - повідомили у Генеральному Консульстві Респібліки Польща.

Зараз, завдяки 2 рокам успішної роботи, протягом яких команда виросла до 15 чоловік, громада отримала від польської сторони допомогу у вигляді сучасного пожежного модуля на причепі, який можна підключити до будь-якого автомобіля і швидко доїхати до пожежі у найбільш недоступних куточках гірської громади. Громада отримала також набір іншого пожежного та ремонтного обладнання: вогнегасники для громадських будинків, генератори, зарядні пристрої, протигази, пожежні рукави та пістолети і т.д. Загальна вартість проекту склала 11 тис. євро (близько 375 тис. грн).

«Польські пожежники вже багато років передають досвід та знання їхнім українським колегам, співпраця успішно налагоджена та продовжується. Я дуже тішуся, що таким чином відбувається покращення безпеки українських громад. Можливість спостерігати за цим і безпосередньо брати участь в цьому дійсно наповнює мене радістю», - сказала під час візиту до пожежників-добровольців Еліза Дзвонкєвіч, Генеральний консул Польщі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.