Івано-Франківщина – на четвертому місці в Україні за кількістю українських пісень в ефірі

Як зазначається у річному звіті представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області, в грудні 2020 року розпочалася трансляція 8-ми програм у мультиплексі MX-1 в містах Калуш, Яремче, с-щі Верховина та с. Річка Косівського району. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у зазначених вище населених пунктах територія покриття Івано-Франківської області цифровим сигналом значно збільшилась і становить близько 60%. Це вирішило проблему так званих «білих плям» Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав і покриття області було ледь 30%», - йдеться у повідомленні.

За 2020 рік представником Національної ради в області проведено 555 моніторингів ТРО та провайдерів, під час яких виявлено 50 порушень медійного законодавства. За результатами моніторингів виконання мовних квот на місцевому та регіональному телебаченні, Івано-Франківська область знаходиться на першому місці (100% української мови в ефірі); за кількістю україномовних пісень в радіоефірі Івано-Франківська область на 4-му місці в Україні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.