Івано-Франківщина увійшла до п’ятірки областей, де найлегше займатися бізнесом

Офіс ефективного регулювання BRDO презентував цьогорічний рейтинг “Regional Doing Business — 2020”, який відображає сприятливість інвестиційного клімату в українських обласних центрах.

За результатами дослідження, Івано-Франківщина та Вінниччина розділили п’яту сходинку рейтингу найкомфортніших для ведення бізнесу областей України, поступившись Житомирщині, Чернігівщині, місту Києву та Рівненщині.

Рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

«Від місцевого самоврядування часто залежить, чи будуть реалізовані ухвалені реформаторські закони. Regional Doing Business — лакмусовий папірець, що вказує органам місцевого самоврядування, на чому треба акцентувати увагу, щоби поліпшити умови для підприємців та залучати інвесторів», — відзначив Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.