Колишній суддя Грица, який на смерть збив комунальника, отримуватиме більше 100 тисяч щомісяця

Колишній суддя Господарського суду Івано-Франківської області Юрій Грица, який 10 років тому збив двох комунальників отримуватиме більше 100 тисяч гривень щомісяця. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

«Майже 10 років тому Грица, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (є висновки експертизи), наїхав на працівників водоканалу, які проводили ремонтні роботи. Один з них помер у лікарні, інший – отримав інвалідність. Суддя сидить? Звісно, що ні. Справа щодо ДТП вже майже 10 років лежить у суді. Грица майже весь цей час продожував судити і лише у 2019 році був звільнений. Але не через скоєне ДТП, а через заяву про відставку за власним бажанням. В підсумку Вища рада правосуддя відправила суддю у почесну відставку з усіма виплатами. Однак цього виявилось мало. Грица прописався в горах, щоб як гірський мешканець претендувати на пільги і грошову надбавку в 20%. Так, проживати в будинку на 337 квадратів в Яремчі - то важка доля і без надбавки не обійтись», - йдеться у повідомленні.
«Це не все. Як повідомляє Prosud, Грица також звернувся до суду з прохання перерахувати розмір його довічного утримання, мотивуючи це тим, що суддівський оклад за цей час збільшився. Івано-Франківський окружний адмінсуд задовольнив клопотання і тепер екссуддя буде щомісяця отримувати 106 129 грн. За наш з вами рахунок. А депутати тим часом продовжують спотворювати судову реформу. Щоб глобально залишити все як є і лише посилити Вищу раду правосуддя, яка це скотство освячує», - повідомили у ЦПК.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.