Руслан Савчук: коронавірус не відступає

В Івано-Франківській області на коронавірус захворіло 46039 осіб за весь час епідемії. Про це повідомив керівник Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України Руслан Савчук.

За добу зафіксували 226 нових випадків COVID-19.

За словами Р.Савчука, найбільше нових випадків за добу виявили у Надвірнянському, Коломийському районах та м.Івано-Франківську. Також високі показники у м.Бурштині, Івано-Франківську, Коломиї, Яремчі, Косівському та Тисменицькому районах.

«Тенденція до зростання спостерігається протягом поточного тижня», - зазначив Савчук.

За весь час епідемії захворіло 1554 дитини. За минулу добу зафіксовано шість нових випадків серед дітей.

За весь час епідемії захворіло 2135 медичних працівників, з них 27 осіб - померло.

За словами Р.Савчука, за весь час епідемії в області померло 892 особи. Відсоток летальності становить 1,9% (по Україні 1,8%).

У медичних закладах з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають 824 особи. Ще близько 250 осіб перебувають у лікарнях і очікують результатів ПЛР-досліджень. Відсоток зайнятих ліжок коливається в межах 35-37%. Найбільший відсоток зайнятих ліжок у Яремчанській, Надвірнянській та Коломийській лікарнях.

«Ці нові випадки, які ми зараз реєструємо, є наслідком того, з яким погрішностями ми відсвяткували наші різдвяні свята. Ми повинні памятати про інкубаційний період, який триває в середньому 14 днів. І саме на цей період припадає збільшення захворюваності серед мешканців Прикарпаття», - заявив Р.Савчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.